746e Paardenmarkt weer groot succes

Foto: Karin Houweling
Foto:

Een dik wolkenpakket, af en toe wat zonnestralen, en een heel klein spatje regen met 18 graden, de perfecte weersomstandigheden voor de paardenmarkt. De bezweette hardwerkende paarden konden zo wat afkoelen en er waaide af en toe een frisse wind door de enthousiaste bezoekers van de markt.

Al vroeg was het een gezellige drukte. De mensen struinden de kraampjes af en praatte bij met vele bekenden. Er werd gesnoept bij vis, stroopwafel, snoep, en frietkraampjes om met een volle maag weer verder te kunnen. Ook bij de plaatselijke kroegen heerste er al snel een gezellige sfeer. Onder het genot van een vers getapt biertje met muziek op de achtergrond werd er met elkaar gelachen en gedold. Er was opvallend veel politie op de been, welke ook zichtbaar genoot van alle activiteiten om hen heen.
Het ringsteken met de paarden met als thema Spaans was ook weer een daverend succes. Een aantal paarden had weinig zin en liet dit merken. Dit zorgde af en toe voor spannende momenten, maar de ruiters hadden de situatie snel onder controle.

Aan het einde van de middag gingen vele bezoekers huiswaarts om met vrienden en bekenden traditiegetrouw van de zelfgemaakte erwtensoep te genieten. Hierna zal er koffie gedronken worden met een appelflap of oliebol.
Voor de echte diehards gaat het feest vanavond op de Voorstraat nog even door. Rond een uur of acht zullen de kroegen steeds voller lopen en tot in de laatste uurtjes zal met elkaar worden genoten van deze typisch Viaanse festiviteit. Op naar de 747e editie!

Door: Karin Houweling